Hvordan skal Kanal 10 Norge være?

Hvordan synes du at Kanal 10 skal være? I tillegg til å gi en stemme i vår uhøytydelige avstemming her på bloggen håper vi du vil gi din kommentar til denne artikkelen. Hvilke programmer ønsker du deg? Hvilken profil? Hva bør etter din mening kanalen fremst satse på?

Det er krevende å etablere en ny kanal. Det koster mye både i arbeidsinnsats og i penger. Be derfor  gjerne for arbeidet fremover. Uten at Gud er der med sin hånd, er det lite vi kan gjøre....

I begynnelsen vil vi ha mange samsendinger med Kanal 10 i Sverige, men etterhvert vil det bli mange både egenproduserte og andre norske programmer. Kanskje sitter du med et konsept? Ta gjerne kontakt! Kanskje kan Kanal 10 Norge være stedet din menighet / ditt arbeid sender sine programmer?

23 kommentarer:

  1. Så utrolig bra med ny kristen kanal! Stå på! Dette har mange ventet på.

    SvarSlett
  2. Veldig bra tiltak! Håper at kanal 10 Norge vil bidra med sunn og god veiledning på Bibelens grunn. Ønsker meg en kristen kanal, som har sang og musikk-program som høy prioritet. Lykke til med dette prosjektet!

    SvarSlett
  3. Spennende! Jeg gleder meg:)

    SvarSlett
  4. Min ønskeliste for Kanal 10:
    - bred og allsidig dekning av ulike tilbud for barn, ungdom og voksne / eldre i menigheter fra hele landet - sann og rettferdig nyhetsdekning og balanserte kommentarer vedrørende Israel - korte intervjuer / samtaler (vitnesbyrd) med innslag av musikk - barneprogrammer, gjerne fra ulike menigheter - og bibeltro forkynnelse.
    En bred dekning fra mange menigheter vil gi seeroppslutning og økonomisk støtte forholdsvis raskt, vil jeg tro. :)

    SvarSlett
  5. Et riktig stort VELKOMMEN! En kanal noe lik den svenske "moderkanalen" vil det være mange tusen kristne som vil ønske velkommen her i Norge. En kanal vi frimodig kan fortelle våre ikke kristne venner og familie om. Gleder meg! Gud velsigne hver enkel medarbeider!

    SvarSlett
  6. Fint om det kan komme mange gode programmer som mange ikke-troende ønsker å se på, men likevel med klare vitnesbyrd om frelsen i Kristus Jesus.

    SvarSlett
  7. Ønsker meg da en familie vennlig kanal,med noë for alle. Som satser på å vinne de ufrelste,og spesielt barn og ungdom. Viktig nå Norge avkristnes gjennom vedtak gjort av staten.
    Bør absolutt ha en trivlig,varmt og innbydende ramme..Daystar (U.S) er min og fam favotitt kanal til nå. Tenker da på progr,de som driver kanalen har + Creations scapes,som sendes på dagen..Huset fylles av åndens glede,fred og Guds ord..Sendes på Bibel tv (tysk kanal), tekstet på tysk..Herlig!

    SvarSlett
  8. Lurer bare på HVORFOR dere starter denne TV kanalen. Er det for at vi kristne skal få flere kanaler med karismatiske og andre møter hjem i stua?
    Elle er det noen strategi for å få ikke-kristne til å se på og høre evangeliet om frelse.
    Det jeg hittil har sett på web tyder på en intern TV kanal for karismatikere, og det har vi fra før.
    Hvem er målgruppen?

    SvarSlett
  9. Hva vi virkelig trenger når det gjelder kristen-TV er ukentlige debattprogrammer med høy temperatur, og hvor både de vi er enige med, og de vi er uenige med slipper til.

    Hvor programleder bare er debattleder, og ikke aktør i debatten.

    SvarSlett
  10. Utfordrer kanal 10 til å vurdere å opprette et programråd bestående av kristne med medieerfaring. Det vil kunne gi mange viktige innspill og bidra til å øke kvaliteten.

    Bjørn Arne Rosland

    SvarSlett
  11. Så flott at vi skal få en ny kristen TV-kanal! Men det er en ting jeg ikke forstår og det er jo at vi har en kjempegod kristen TV-kanal i Norge som utrolig mange kristne og ikke-kristne ser på og det er Visjon Norge! Et annet spørsmål som jeg også har er hvorfor i allde dager at dere vil gjøre den samme feilen som Visjon Norge gjør, nemlig sende 24 timer? Hvorfor holder det ikke med 12 timer. Da kan dere ha frokost TV, deretter dokumentarer, direktesendinger, musikkprogram, deretter barnetv kl. 17.30, så kan dere ha nyheter og værmelding kl. fra 18.00 til 18.25. så kan dere ha debattprogram, dokumentarprogram eller møteopptak til kl. 19.55.Deretter kan dere ha fast direktesending fra kl. 20.00 til 21.25 hvor dere har besøk av ulike mennesker som nyfrelste/pastorer/evangelister/ikke-kristn/ungdommer, musikere osv..., fra kl. 21.30 til kl.21.55 sender dere så nyheter og vær, fra kl. 22.00 til 22.55 sender dere så direktesendt aktualitetsprogram (senkveld med interessante gjester der dere tar opp ulike temaer osv., fra kl. 23.00 til og med kl. 02.30 sender dere ENTEN en film, eller musikk (INKLUDERT kristen metal) eller fra et nylig møteopptak! Dere bør ha ha en tydelig ungdommelig profil -- langt mer ungdommelig enn Kanal 10 Sverige og Visjon Norge! Målgruppen må først og fremst være for unge voksne og middelaldrende! Programmene kan legges opp slik 40% innhold spesiallaget for kristne og 60% innhold for ikke-kristne (møtefremmede)!
    Dere bør satse stort på reklame!!! Dere kan også satse STORT på å så inn penger til misjon og satse STORT på å etablere egen kristen kanal-10 i Finland, Russland, Grønland, Estland, Latvia og Litauen, Frankrike, Nederland, Beglgia, Storbritania, Italia og Israel!!!!!!!! Velsign og send programmer fra Israel!!! Send programmer fra Oslo Kristne Senter, Livets Ord og resten av kristenheten i Norge osv...

    Lykke til og Gud velsigne dere! Rogaland

    SvarSlett
  12. Lykke til!

    Skal bli greit med en ny kanal, får håpe den blir litt mer "gammeldags" og få eller ingen såkalte ekstreme "trospredikanter" som Visjon norge satser på

    SvarSlett
  13. Hvordan skal kanalen finansieres?

    SvarSlett
  14. Det trengs en ny kristen kanal som kan samle bredden av kristenfolket i Norge. En kanal som er ærlig i forhold til sykdom og lidelse og samtidig kan løfte troen på at Gud kan gripe inn.
    Vi trenger ikke en kanal som hele tiden "maser" om å gi.

    SvarSlett
  15. Ønsker dere veldig lykke til!

    Ang. profil:
    1) Få programledere som snakker med normal stemme og ikke en slik "pinsevennmøte" stemme. Det skaper avstand og virker internt, både for kristne og ikke minst ikke-kristne. Visjon Norge har alt for mye av dette. Vær et alternativ i stil. Dette er like viktig som innholdet i programmet!!!

    2) Få debatter om dagsakutelle tema med ulike synspunkter. Sats på en noe mer intelletuell stil enn den andre kanalen. Da vil dere treffe mange flere hjemme enn Visjon Norge.

    3) Sats på ulike sjangre i musikken. Den er meget identitetsskapende og skaper opplevels av fremmedgjøring eller nærhet.

    4) Ha kvalitet på musikkinnslagene. Alt for mye dårlige amatører på Visjon Norge. Det holder ikke at man framstår som veldig "åndsfylt" når det er halvsurt og kjedelig uttrykksmessig.

    5) Markedsfør dere i DnK og tradisjonelle misjonsorganisasjoner. Sats bredt.

    6) Ikke kjør 24 t. Sats heller på kvalitet i 12 t.


    Lykke til.

    SvarSlett
  16. Dristig og modig prosjekt, ikke minst tatt i betraktning av at VisjonNorge akkurat er kommet på RiksNett, og at islandske Gospel Channel åpner norsk kontor med direktesendinger fra Drøbak. Med Verdikanalens dundrende konkurs i minne, blir det spennende å se hvem som til slutt beholder det kristne TV-hegemoniet. For kampen vil stå først og fremst om finansieringen av kostnadene. Kanskje Sverige vil gi mye drahjelp de første årene?

    SvarSlett
  17. Det er å håpe at kanalen blir en evangelisk og kristen kanal, kjemisk fri for politiske avskygninger. Det gjelder pro-Frp og pro-Israel holdninger såvel som anti-muslimske og anti-sosialistiske holdninger.
    Evangeliet er altfor viktig og verdifullt til at det skal beskjemmes med personlige uttrykk for holdninger aktørene måtte ha i slike sammenheng.

    SvarSlett
  18. Veldig bra med en ny kristen kanal. Men sats på 12 timer sendetid,da 24 timer som regel blir mye repriser av gamle program.Ikke gjør samme feil som tvvisjon norge,som ellers er en bra kanal. Lykke til.

    SvarSlett
  19. Hei.
    Flott med en kristen kanal som kan nå bredt ut!
    Jeg har et hovedønske for kanalen: La det være en jordnær, kristusforkynnelse som blir deres kjennetegn. Jeg er så fryktelig lei program som dyrker mennesket ( får programlederen/ forkynneren til å bli stor), og alle de høytravende ideene vedkommende klarer å prakke på oss som ser på. Ludvig Karlsen synes jeg var et godt eksempel på en som hadde opplevd Jesus, og ene og alene ønsket å formidle Han. Det er dessverre mye selvhevdelse og misunnelse i Guds menighet, mennesker som i god tro, kun er med på å påføre skyldfølelse på andre. Sann Kristusforkynnelse er oppmuntrende og tiltrekkende på de som hungrer. Håper vi får se mye slik forkynnelse på Kanal 10 Norge!

    SvarSlett
  20. La det ihvertfall være en kanal som når fram til ungdommer og unge voksne også, både kristne og ikke kristne.
    At det ikke bare er en kanal for de som er "svevende frelste" mennesker med programledere som bruker ord som er totalt ukjent og gammeldagse, nesten "for hellig" for andre litt mindre kristnede mennesker, og ungdommer å fortså. Men et mer "mennesker her nede på jorden som ønsker å søke eller finne ut mer av hva dette med Gud og Jesus er" kanal. Dette ble rotete skrivd. Men jeg mener iallefall en kanal som ikke vil være så kjedelig at alle ungdommer som meg bare switcher videre. For jeg er veldig interesert i en kristen kanal med intresante programmer og moderne,populær kristen-musikk og ikke minst noen gode fine filmer for alle, med menneskelig handlinger (filmer hvor mennesker kan kjenne seg igjen og lære noe om nestekjærlighet og medmenneskelighet)filmer som har et godt budskap. Om du skjønner hva jeg mener. Og jeg kunne tenke meg filmer og programmer om bibelhistorier, siden jeg ikke er noen lesehest, men egentlig er veldig intressert i bibelen. At engelske og andre utenlandske programmer er tekstet på norsk. På søndagen kunne det vært gode gudstjenester for de som ikke får gått i kirka, med gode taler på godt norsk språk som ikke frastøter seg ungdommer, men heller vekker interessen. Altså ikke for å såre noen, men altså sånt som evangeliesentet programmer og også andre programmer på visjon norge blir for dødt, "FOR alvorlig" og ukjent, og kjedelig ofte litt skremmende tv. Det er jo selvfølgelig et alvorlig tema, men Gud skapte humor. Det er så mye alvorlig i hverdagen ellers. Få frem smil hos ungdommen, vekk dem innvendig med glede, ikke bare sitt og snakk om folk som har funnet glede og bruke ord som halleluja som virker skremmende og rart for ikke kristne. Snakk vanlig norsk. Og hjelp mennesker som ikke har glede til å finne glede i kanalen, til å finne gud selv, gjennom kanalen, snakk demmes språk, lys Guds lys, glede og medmenneskelighet og kjærliget gjennom tvskjermen. Ikke prekende prester som roper halleluja og skremmer livet av mennesker som ikke har møtt Jesus. treff oss som sitter nede på bakken og enda lenger ned sittende fast i groper. Det er nok tv kanaler for de som alt har funnet Gud og studert bibelen tusen ganger.
    Nå har jeg sagt litt og håper dere forstår hva jeg mener og at jeg ikke har støtt noen med mine meninger og ønsker. Og jeg beklager også om det mye skrivefeil og er rotete. Jeg er ingen skribent eller lesehest men jeg har ihvertfall Gud i hjerte mitt og ønsker å dele han med alle de andre rundt i verden som ikke kjenner til han enda:)

    SvarSlett
  21. La det ihvertfall være en kanal som når fram til ungdommer og unge voksne også,både kristne og ikke kristne.
    At det ikke bare er en kanal for de som er "svevende frelste" mennesker med programledere som bruker ord som er totalt ukjent og gammeldagse, nesten "for hellig" for andre litt mindre kristnede mennesker, og ungdommer å fortså. Men et mer "mennesker her nede på jorden som ønsker å søke eller finne ut mer av hva dette med Gud og Jesus er" kanal. Jeg mener iallefall en kanal som ikke vil være så kjedelig at alle ungdommer som meg bare switcher videre. For jeg er veldig interesert i en kristen kanal med intresante programmer og moderne,populær kristen-musikk og noen gode fine filmer for alle, med menneskelig handlinger (filmer hvor mennesker kan kjenne seg igjen og lære noe om nestekjærlighet og medmenneskelighet)filmer som har et godt budskap.Og jeg kunne tenke meg filmer og programmer om bibelhistorier,siden jeg ikke er noen lesehest,men egentlig er veldig intressert i bibelen.Ønsker også at engelske og andre utenlandske programmer er tekstet på norsk.
    På søndagen kunne det vært gode gudstjenester for de som ikke får gått i kirka, med gode taler på godt norsk språk som ikke frastøter seg ungdommer, men heller vekker interessen. Altså ikke for å såre noen,men altså sånt som evangeliesentet programmer og også andre programmer på visjon norge blir for dødt,"FOR alvorlig",ukjent,kjedelig og ofte litt skremmende tv. Det er jo selvfølgelig et alvorlig tema, men Gud skapte humor. Det er så mye alvorlig i hverdagen ellers. Få frem smil hos ungdommen, vekk dem innvendig med glede, ikke bare sitt og snakk om folk som har funnet glede og bruke ord som halleluja som virker skremmende og rart for ikke kristne. Snakk vanlig norsk. Og hjelp mennesker som ikke har noe glede til å finne glede i kanalen,til å finne gud selvstendig,gjennom kanalen,snakk demmes språk, lys Guds lys, glede og medmenneskelighet og kjærliget gjennom tvskjermen. Ikke prekende prester som roper halleluja og skremmer livet av mennesker som ikke har møtt Jesus. treff oss som sitter nede på bakken og enda lenger ned,kanskje sittende fast i en grop i bakken. Det er nok tv kanaler for de som alt har funnet Gud og studert bibelen tusen ganger.
    Nå har jeg sagt litt og håper dere forstår hva jeg mener og at jeg ikke har støtt noen med mine meninger og ønsker. Og jeg beklager også om det mye skrivefeil og er rotete. Jeg er ingen skribent eller lesehest men jeg har ihvertfall Gud i hjerte mitt og ønsker å dele han med alle de andre rundt i verden som ikke kjenner til han enda:)

    SvarSlett
  22. Hei å lykke til med dette nye. vær deres egen canal med mye fine taler som virkelig vekker folk å de gjærige vil jo måtte forstå att dette koster penger- Guds velsignelse over kanalen. jeg støttet dere med 3000 kr uten og nøle for evig liv i himmelen er vært mye mer enn disse pengene. selfølgelig MÅ vi gi inn til noe som kan redde mange fra , ja jeg sier det som det er skrevet i Bibelen ett rent Helvete. Tydelig gjør dette for folket så folk forstår alvoret av og gi sitt liv til Gud. Jeg har gtt kr men opplys hvordan vi blir partnere på tv skjermen. Husk dere att når vi dør kan vi ikke få noe gull og glitter eller dyre boliger og biler med oss i grava.GI GI til frelse og helbredelse som vi kan få forkynt rett inn i stua. Takk Gud For att denne kanalen skal få det dem trenger så dem kan bruke tiden sin på det dem brenner for. Hilsen en fra Drammen

    SvarSlett
  23. Må kvitte seg med edvard john. Han er gått fullstendig ut på dato. Ikke selvkritisk i det hele tatt. Beskytter seg selv med å si at kritikk er negativitet. Kritikk er kriteriet for å bli bedre og utvikle seg. Hør på hans sang og musikk. Terninge kast minus 6 . Elendig i portrett intervjuer. Skjerp dere. Fa han av skjermen.

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Her ønsker vi oss en saklig meningsutveksling.

Støtende kommentarer, eller kommentarer med rasistisk innhold vil bli slettet, og evt anmeldt.